Komercinių/kūrybinių tekstų kūrimas (išsamūs prekių aprašymai/apžvalgos, straipsniai finansų, saviugdos ir kitomis temomis)

Nors atskleisti (pristatyti) save per tekstą, ko gero, turėčiau mokėti geriausiai, turiu pripažinti, jog man dar trūksta rašymo komerciniams tekstams išmanymo.

Šiuo metu raštingumo žinių semiuosi mokydamasi kūrybinio ir komercinio rašymo (antri kursai vyksta anglų kalba). Dabar jau žinau - tai subtilybės, kurių neįmanomą iki galo perprasti, bet atrasti savo braižą yra dar svarbiau...

Esu parašiusi daug straipsnių finansų tema. Esu parašiusi ir straipsnį spaudai, reklamuojant tam tikrą mokymosi kryptį. Jie visi patalpinti internete. Dar esu rašiusi ir komercinius tekstus, kurie gražiai nugulė internetiniame prekių kataloge. Taip pat rašinio tipo tekstus, kuriant istoriją, apibūdinančią parduoti norimą kvepalų liniją.

Rašymą kaip amatą atradau gan neseniai, bet skaityti knygas ir domėtis literatūra pradėjau jau prieš dešimtmetį. Niekada nemaniau, jog ši sritis man teiks tokį malonumą, o dabar jau ir sudarys dalį finansinių įplaukų. Esu labai spaudžianti save padaryti viską tobulai (milijoną kartų perskaityti) ir nuglūdinti tekstą, jog mano akis galiausiai sakytų – „vau. Tai nepriekaištinga“.

Mintis dėlioju gan greitai, nes jos tiesiog trykšta nesustabdomu srautu. Turiu filosofinį asmenybės „prieskonį“: gilinuosi ten, kur, rodosi, nieko daugiau nebūtų galima prigalvoti. Esu visuma savybių, kurios randa papildomą detalę, kai jų atrodo jau yra užtektinai. Manau šis apibūdinimas man yra absoliučiai tinkantis.

Galbūt galėčiau būti žmogus, įnešantis papildomų variacijų komercinėj kalboj, o gal ir kūrybinių tekstų kūrime įdiegti informacijos perdavimo metodą žmonėms, ieškantiems kažko, ko ieško mažuma, dauguma ar kuklus bei literatūrai dar nesubrendęs žmogus.

Sunku save apibūdinti, nes kuo toliau manau, kad pažįstu, tuo daugiau nežinau. Keliais sakiniais galiu pasakyti, jog rašymas manęs neįpareigoja ir nesijaučiu priremta prie sienos – aš net ir ten randu kiaurymę naujam vėjui. Ir visai nesvarbu, ar tai būtų komerciniai tekstai, ar tekstų kūryba apskritai.

Aš semiuosi žinių ir kūrybinio polėkio.

Žilvinas Liutkevičius | 2020-10-27
Viskas super, greitai, komunikabiliai!

Valandinis nuo
9€ / h