Individualios veiklos mokesčių skaičiuoklė 2020 m.

Individualios veiklos mokesčių skaičiuoklė padeda laisvai samdomiems darbuotojams lengviau apskaičiuoti Valstybinei mokesčių inspekcijai (VMI) ir „Sodrai“ tenkančius mokėti mokesčius. Jums į jau paruoštą skaičiuoklės modulį tereikia įvesti:

• Pajamas, kurias užsiimdami individualia veikla uždirbote per metus.
  • Metų laikotarpyje sumokėtas PSD ar VSD sumas (jei skaičiuoklėje yra tokia galimybė).

Sukurtų formulių pagalba, priklausomai nuo išlaidų taikymo tipo (nekintančiu 30% arba išlaidų deklaravimu pagal faktą), įvedę reikiamus duomenis iš karto pamatysite, kiek nuo jūsų gautų pajamų atskaitys mokesčiai. Į mokesčių kategoriją įeina:

• GPM – gyventojo pajamų mokestis – sudarantis nuo 5% iki 15%, priklausomai nuo per metus gaunamo apmokestinamų pajamų.
  • PSD – privalomasis sveikatos draudimas – 2019 m. PSD dydis sudarė 6,98% nuo 90% apmokestinamų pajamų (neatėmus VSD ir PSD įmokų). Asmenys, užsiimantys individualia veikla turi sumokėti 6,98% nuo minimalios mėnesinės algos – 555 eurų, tai būtų 38,74 euro. 2020 m. pagal „Sodros“ pateiktus duomenis, minimalios algos pakilimas iki 607 eurų, padidino ir mėnesinę mokėtiną PSD sumą iki 42,37 euro.
  • VSD – valstybinis socialinis draudimas – 2019 m. socialinio draudimo įmokos tarifas siekė 12,52% nuo 90% apmokestinamų pajamų (neatėmus VSD ir PSD įmokų). Jei kaupiate pensiją prie minėto tarifo prisideda nuo 1,8% iki 3% , priklausomai nuo pasirinkto kaupimo tipo. 2020 m. pagal naujausius „Sodros“ pateiktus duomenis, VSD įmokų procentas pakito tik kaupiant pensijai – nuo 1,8% iki 2,1%.

Individualios veiklos mokesčių skaičiuoklė – patogi norint gretai ir be didelių pastangų sužinoti tikslią mokėtinų mokesčių sumą ir individualia veikla užsiimančio asmens grynąjį pelną.

Individualios veiklos mokesčių skaičiuoklės šablonas, pavyzdys, forma parsisiuntimui

Spauskite ir parsisiųskite: individualios veiklos mokesčių skaičiuoklė (individualios-veiklos-mokesciu-skaiciuokle.xml)

Naudingos nuorodos