Komercinis pasiūlymas: šablonas, pavyzdys, forma

Komercinis pasiūlymas – tai įmonės teikiamų prekių ar paslaugų pasiūlymas potencialiems pirkėjams. Taip siekiama sudaryti išskirtines, tik pasiūlymo gavėjui siūlomas kainas už tam tikras prekes ar paslaugas. Įmonės tokiu būdu stengiasi išplėsti verslą, tapti labiau matomomis rinkoje, reklamuoti savo prekės ženklą, pritraukti naujus klientus, kurti artimus ir ilgalaikius verslu paremtus santykius su kitais verslais.

Komercinio pasiūlymo forma savo struktūra yra ganėtinai paprasta. Svarbiausi ją sudarantys elementai yra šie:

• Logo. Įmonės logotipas dokumento viršuje padės pasiūlymo gavėjui greičiau susidaryti nuomonę apie jūsų verslą.
  • Kompanijos pavadinimas ir pasiūlymo pristatymas. Prisistatykite ir glaustai, išlaikydami reikalo esmę, pateikite savo siūlomos prekės ar paslaugos apibūdinimą.
  • Komercinė dalis. Tiksliai surašykite savo siūlomų produktų pavadinimą, kiekį, kainą ir bendrą viso paketo sumą.
  • Kuo tai naudinga? Išdėstykite, kuo jūsų pasiūlymas, skirtas klientui, jam yra pravartus. Įvardinkite, kaip jūsų paslaugos, kurias norite suteikti, padės palengvinti komercinio pasiūlymo gavėjo problemas.
  • Garantijos ir kitos nuostatos. Tai papildoma informacija, kurioje galite pateikti daugiau apie patį produktą, įvardinti kitas su jo tiekimu susijusias pastabas ar suteikti atitinkamas garantijas.
  • Pagarbus atsisveikinimas. Pasirašytas pasiūlymas visada atrodys mandagiau ir apie jus sudarys profesionalesnį įspūdį.

Atsiminkite, kad komercinis pasiūlymas – tai ne reklaminis laiškas, kuriuo norite įbrukti savo produktą. Jūsų klientas gali neturėti pakankamai daug laiko peržiūrėti gautam pasiūlymui, todėl informacija jame turi būti struktūrizuota, su aiškiai ir tiksliai išreikštais skaičiais.

Komercinio pasiūlymo šablonas, pavyzdys, forma parsisiuntimui

Spauskite ir parsisiųskite: komercinis pasiūlymas (komercinis-pasiulymas-sablonas.doc)

Naudingos nuorodos