Prašymas atleisti iš darbo: šablonas, pavyzdys, forma

Prašymas atleisti iš darbo: pavyzdys, šablonas, forma

Pareiškimas nutraukti darbo sutartį arba prašymas atleisti iš darbo turi būti rašytinis. Pareiškimą dėl atleidimo iš darbo darbuotojas gali pateikti darbdaviui tiesiogiai (darbdavio atstovui).

O nesant galimybės to padaryti (pvz., dėl darbuotojo nedarbingumo, darbuotojo ar darbdavio įgalioto asmens atostogų ir pan.), prašymas atleisti iš darbo gali būti siunčiamas darbo sutarties šalių naudojamomis informacinių technologijų priemonėmis.

Praktikoje toks prašymas atleisti iš darbo dažniausiai siunčiamas el. paštu arba registruotu paštu darbdavio įmonės buveinės adresu.

Prašymas atleisti (išeiti) iš darbo – pagal darbo kodeksą

Pagal Darbo kodekso 55 str. 2 d., galioja bendras principas, kad darbo sutartis baigiasi suėjus įspėjimo terminui. Jei darbo sutarties paskutinę galiojimo dieną darbuotojas yra nedarbingas ar atostogauja, darbdavys vis tiek privalo įforminti darbo sutarties su darbuotoju pasibaigimą 20 dieną po pareiškimo įteikimo dienos, išskyrus atvejus, kai susitariama dėl ankstesnės atleidimo datos.

55 straipsnis. Darbo sutarties nutraukimas darbuotojo iniciatyva be svarbių priežasčių:

• Neterminuota darbo sutartis ir terminuota darbo sutartis, sudaryta ilgesniam kaip vieno mėnesio laikotarpiui, gali būti nutraukta darbuotojo rašytiniu pareiškimu, apie tai įspėjus darbdavį ne vėliau kaip prieš dvidešimt kalendorinių dienų.
  • Darbuotojas turi teisę atšaukti pareiškimą nutraukti darbo sutartį ne vėliau kaip per tris darbo dienas nuo jo padavimo dienos. Vėliau jis gali atšaukti pareiškimą tik su darbdavio sutikimu.
  • Darbuotojo pareiškimas pabaigia darbo sutartį pasibaigus įspėjimo terminui, išskyrus šio straipsnio 2 dalyje nustatytą atvejį, ir darbdavys ne vėliau kaip paskutinę darbo dieną privalo įforminti darbo sutarties pasibaigimą.

Prašymas atleisti (išeiti) iš darbo pavyzdys, forma parsisiuntimui

Spauskite ir parsisiųskite: Prašymas atleisti (išeiti) iš darbo šablonas, pavyzdys, forma (prasymas-atleisti-iseiti-is-darbo-sablonas-2020.doc)

Naudingos nuorodos